Bij Phenix luisteren we graag naar ecologische podcasts! Ze zijn een goudmijn van informatie voor het begrijpen en leren over de milieu- en maatschappelijke kwesties van vandaag en morgen. Ze brengen ook een gezonde dosis inspiratie en motivatie voor het dagelijks leven. Na een groot intern onderzoek zijn we erin geslaagd onze 10 favoriete eco-podcasts te selecteren om met je te delen. Op het strand, onderweg of tijdens een run: we wensen je veel plezier tijdens het luisteren!

 

Het groene hart

Podcast Ă©colo

Het groene hart is een podcast over duurzaamheid en klimaatverandering waarin Jelle Derckx op zoek gaat naar het groene hart van zijn gasten. Als je op zoek bent naar leuke tips en voorbeelden om je leven een groene boost te geven, dan ben je hier op het juiste adres!

 

Sustainability Defined

Podcast militant

Duurzaamheid is voor jou nog een onbekend concept, maar je wil er wel meer over weten? Dan is deze podcast voor jou gemaakt! Sustainability Defined probeert duurzaamheid namelijk zo goed mogelijk te definiëren, en met een flinke dosis humor. In elke aflevering richten Jay Spiegel en Scott Breen zich op een onderwerp dat duurzaamheid in de kijker zet. Samen met ervaren professionals helpen ze hun luisteraars te definiëren wat duurzaamheid precies is.

Meer details op hun Instagram-pagina: sustainabilitydefined

 

The Green Girls Club

ecologische podcast 1

De community voor vrouwen op weg naar een duurzamer leven! Vrouwen die meer willen leren over duurzame keuzes of net hun eigen expertise en ervaringen willen delen zijn welkom! Want samen staan we sterk! Als je wil kiezen voor een positieve impact, is deze podcast een goed begin!

Meer info op thegreengirlsclubcom

 

The Sustainable Jungle 

Podcast Ă©cologie

De Sustainable Jungle heeft Ă©Ă©n missie: oplossingen vinden voor vragen rond duurzaamheid. Lyall en Joy praten met een aantal van de meest interessante en inspirerende mensen ter wereld die werken om onze planeet klaar te maken voor de toekomst. Laat je inspireren!

 

The Ethical Conversations 

Podcast avenir

Deze podcast begeleidt je op weg naar een duurzamer leven. Allerlei duurzame, ecologische en ethische onderwerpen kopen aan bod. De makers gaan voor een podcast die toegankelijk is voor iedereen en zonder judgement. Iedereen moet ergens beginnen niet? Wil je meer leren over de impact van onze levensstijl op de planeet, dan is dit podcast voor jou!

 

Systeem op de schop

Podcast militant

Systeem op de schop is een podcast over sociaal ondernemen. Ondernemers die de wereld trachten te verbeteren
 Ze bestaan! En de makers van deze podcast, Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop, gaan met hen in gesprek! Welk systeem nemen zij op de schop? Hoe proberen zij van de wereld een betere plek te maken? Wat kunnen zij ons leren over sociaal ondernemen? Daarnaast spreken ze ook met politici, investeerders, beleidsmakers en wetenschappers, want het systeem veranderen kan je niet alleen!

 

Mother of Invention

Podcast Ă©cologie

Een feministische podcast over klimaatverandering! Humoristisch en fascinerend met de nadruk op oplossingen voor klimaatverandering door vrouwen. Ex-president van Ierland, Mary Robinson en comedienne Maeve Higgins ontmoeten game-changing vrouwen die zich veel overgave inzetten in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Meer info: mothersinvent

 

The Sustainability Agenda

Podcast alimentation

Wat zijn vandaag de grootste uitdagingen in verband met duurzaamheid? De Sustainability Agenda gaat hierop in! Samen met experts gaan de makers op zoek naar wat de uitdagingen zijn, wat werkt -en wat niet- en houden je up-to-date over alle nieuwe ontwikkelingen.

 

De Energie Gasten

ecologische podcast 2

De Energie Gasten focussen zich op duurzame energie. Wat zijn de laatste nieuwigheden, evolueren we in de juiste richting? Samen met hun gasten proberen de makers ons te inspireren!

 

Climate One

Podcast Ă©colo

Ons klimaat is in gevaar. En hoewel we er niets aan doen door enkel te praten, is dat wel de eerste stap! Gastheer Greg Dalton probeert je een totaalbeeld te geven van alle aspecten van de strijd tegen klimaatverandering.

 
Wil je ook strijden tegen verspilling?