In 7 jaar is er bij Phenix heel wat veranderd…

Toen Jean en Baptiste, onze oprichters, in 2014 startten met Phenix, hadden ze maar één doel voor ogen: komaf maken met verspilling. Byebye verspilling!

7 jaar later is Phenix heel wat gegroeid. Meer dan 200 enthousiaste medewerkers stropen elke dag de mouwen op om een einde te maken aan voedselverspilling en voedselonzekerheid. Hoe doen ze dat? Met heel veel engagement, welwillendheid, wilskracht en… hun goed humeur! 

Maar Phenix zou niks zijn zonder alle partners die zich aansloten bij onze strijd tegen verspilling: verenigingen, handelaars en de meer dan 2 miljoen gebruikers van onze app! Het punt dat we allemaal gemeenschappelijk hebben? We worden allen gedreven door de wil om oplossingen te vinden tegen verspilling en samen een meer rechtvaardige, warme en duurzame wereld te creëren. 

On se bouge contre le gaspillage

Elke dag samen met jullie strijden tegen verspilling, daar worden wij nu eens echt blij van!  We wilden dus dat de waarden waar wij voor staan, maar ook de energie die we samen in onze doelen steken, direct zichtbaar waren… Daarom hebben we besloten onszelf een nieuwe identiteit aan te meten die dichter aanleunt bij wie we echt zijn: een team van doeners die overlopen van ambitie en energie, gepassioneerde optimisten in hart en nieren!

Dus, ben je klaar om onze nieuwe identiteit te ontdekken?

Ons logo kreeg een nieuwe look

Tadaaa hier is ons nieuwe logo!

Een logo ‘in beweging’: dynamisch en vriendelijk, met niet alle letters op één rijtje (zegt dat iets over ons?!) en enkele kleine bijkomende karakteristieke kenmerken. Onze nieuwe kleuren stralen positiviteit en energie uit, net zoals wij! Echt het logo van een startup die zich engageert tegen verspilling!  

Daarnaast hebben we gekozen voor een simpele tagline: vermijd verschilling, maak het verschil. Het verschil maken voor wie? Wel, voor onze planeet om te beginnen, maar ook voor verenigingen en de mensen die zij vooruithelpen, aan wie we dankzij onze partners elke dag 120 000 maaltijden kunnen schenken, voor de gebruikers van onze app (intussen al meer dan 2 miljoen!) die verspilling kunnen tegengaan én profiteren van leuke deals en uiteraard ook voor onze professionele partners: kleine handelaars, supermarkten, industriëlen en producenten. 

Achter deze verandering van identiteit gaat heel wat schuil…

Een app die steeds bekender wordt bij het grote publiek, mails die in onze mailbox belanden, gericht aan… Phénix, de vastgoedontwikkelaar! Aiai. We hebben dus eens goed nagedacht en we vonden het toch spijtig dat het beeld van Phenix niet echt reflecteerde waar wij echt voor staan (want wij en huizen…)!  

We hebben ons dan maar in het rebranding-avontuur gestort (en geloof ons, dat was geen makkie!)

  • Tientallen interviews van ons agentschap, LaPetiteGrosse, met medewerkers om deze rare vogel wat beter te begrijpen
  • Workshops, meetings, koffiekletsen, veel gelach, allez in het kort, veel op en af tussen LaPetiteGrosse en Phenix
  • Eén nieuwe visuele identiteit met een nieuw logo, nieuwe kleuren, stickers en nog veel meer dat we graag aan jullie willen laten zien!

We hopen dat jullie, net zoals wij, de glimlach en energie van iedereen hier bij Phenix kunnen herkennen in onze nieuwe identiteit! En vooral, dat ze jou ook zin geeft om je beste beentje voor te zetten in de strijd tegen verspilling en voedselonzekerheid! <3

Benieuwd?