Wereldwijd belanden jaarlijks zo’n 931 miljoen ton voedingsproducten in de vuilbak. Een deel van deze afgedankte producten bestaat uit bakkerijproducten zoals brood, banket en gebak. Belgische bakkers hebben immers naar schatting zo’n 6% van hun producten over aan het einde van de dag. Maar gelukkig is dit niet het einde van de wereld, want er bestaan oplossingen!

 

Phenix: een simpele en gratis app

Dankzij Phenix kunnen zelfs kleine overschotten toch nog worden gevaloriseerd! Via de Phenix-app kan u manden verkopen gevuld met de onverkochte producten van de dag. Het doel: uw verliezen beperken en tegelijk uw omzet en uw zichtbaarheid bij de consument verhogen.

Het kleine (of ja, grote) pluspunt? U zet zich op een eenvoudige manier in voor de strijd tegen voedselverspilling!

Nog twijfels? Laat ons u overtuigen!

Gecontacteerd worden door een Phenix-expert

 

Hoe werkt de Phenix-app?

Heel simpel:

  • Met uw login kan u uw onverkochte producten te koop aanbieden
  • Gebruikers bestellen en betalen rechtstreeks op de Phenix-app
  • Ze komen hun mand ophalen op het tijdstip dat door u werd aangegeven
  • Aan het begin van elke maand betalen wij u wat u verdiend heeft

 

Met de Phenix-app verhoogt u uw inkomsten door uw verliezen te beperken 

Stel: u gooit gemiddeld bijna 100 euro per week aan onverkochte goederen weg. Als u echter elke week, laten we zeggen, 10 manden verkoopt, genereert u een extra jaaromzet van ongeveer €2.000.

Dankzij de Phenix-app kan u er dus voor zorgen dat uw harde werk niet verloren gaat door elke avond alles, tot op het laatste stokbrood, te verkopen. Zo blijven uw verliezen beperkt en kunt u een nieuwe bron van inkomsten genereren.

Wij zijn ons er uiteraard van bewust dat uw hoeveelheid overschotten de ene dag kan verschillen ten opzichte van de andere. Daarom kunt u de hoeveelheid manden in real time aanpassen aan uw overschotten. Het is ook niet nodig de inhoud van elk mandje te specificeren, zolang de waarde van de mand voldoet aan wat geadverteerd werd, kunt u er gewoon inleggen wat u nog over hebt wanneer de gebruiker zijn mandje komt ophalen! Het doel van onze app is namelijk dat u uw advertenties volledig kan afstemmen op uw dagelijkse behoeftes! 

 

« Wij hebben voor Phenix gekozen omdat de voorwaarden flexibel zijn en de handelaar zelf de correcte korting kan kiezen Daardoor hebben we niet het gevoel dat we onze producten zomaar voor niks weggeven. Bovendien zijn de klanten zich ook bewust van de strijd tegen verspilling en zijn zij niet voortdurend gewoon op zoek naar de beste deal. »

Maison Juhel

 

U wilt meer weten? Dat kan hier!

Hausse revenus boulangers Phenix

 

Krijg zichtbaarheid bij nieuwe klanten

Partner zijn van Phenix betekent ook de zichtbaarheid van uw bakkerij vergroten in uw buurt en bij nieuwe consumenten. Door op onze app vermeld te worden, maakt u uw bakkerij immers zichtbaar voor een grote gemeenschap van gebruikers. Vandaag hebben al meer dan 40.000 Belgen zich via de app geëngageerd in de strijd tegen verspilling! 

Goed om te weten: een groot deel van onze consumenten zijn jonger dan 35 jaar. En zij hebben veel verschillende redenen om mandjes te kopen. Zowel het financiële en het milieu-aspect als de ontdekking van nieuwe winkels spelen voor hen een belangrijke rol.

 

« Dankzij de Phenix-app konden we de afgelopen maanden minstens 500 onverkochte maaltijden toch nog kwijt raken. Zo verloren we geen geld en moesten we niks weggooien. Daarnaast leverde het ons ook nieuwe klanten op. Vaak zijn de app-gebruikers die bij ons manden redden, mensen die onze bakkerij en onze producten nog niet kenden. Eens ze bij ons langs geweest zijn, komen ze steevast terug! De app is voor ons dus de perfecte tool, zeker als je weet dat ze heel eenvoudig en snel te gebruiken, én goedkoop is! »

Boulangerie des Tanneurs, Brussel

 

Gain visibilité boulangers

 

Bovendien delen we de aanwezigheid van uw bakkerij op de app met onze community om de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten en uw betrokkenheid bij de strijd tegen voedselverspilling te benadrukken.

 

Engageer u op een concrete manier in de strijd tegen voedselverspilling 

Uw onverkochte goederen verkopen op de Phenix-app is een concreet engagement tegen voedselverspilling. U maakt uw wens om de hoeveelheid afval in uw bakkerij te verminderen immers direct zichtbaar voor uw klanten.

De app zorgt echter niet enkel voor minder afval, maar ook voor meer solidariteit! Dankzij uw manden kunnen gezinnen met een laag inkomen immers ook toegang krijgen tot uw kwaliteitsproducten. U zal dus zonder twijfel een glimlach toveren op vele gezichten! 

 

« Op dit moment is het moeilijk om alles wat in de toog ligt verkocht te krijgen. Er is altijd wat verlies en het doet pijn aan het hart om het weg te gooien. Ik zet het liever op Phenix, zodat het mensen blij kan maken en ik nieuwe klanten kan binnenhalen. »

Bakkerij in Parijs

 

Voedselonzekerheid en voedselverspilling zijn dus niet meer van vandaag, want er bestaan oplossingen! 

 

Wilt u meer informatie? 

Contacteer ons

 

Geschreven door Sol̬ne Barbier РAnti-verspillingsexperte