Consumenten tonen een oprecht interesse in het engagement van hun handelaars in de strijd tegen verspilling en de acties die ze hiertoe opzetten. Dat is het resultaat van een enquête die door Phenix uitgevoerd werd in samenwerking met YouGov France*. We besloten de consument het woord te geven en hieruit bleek dat ze erg geïnteresseerd zijn in de oplossingen die winkels implementeren.  Een sterk signaal dus naar handelaars, die we bijgevolg enkel kunnen aanraden om hun engagement volop te communiceren!

 

Het afprijzen van producten met een korte houdbaarheidsdatum en anti-verspillingsmanden worden gezien als nuttige initiatieven

97% van de consumenten vindt dat de verkoop van producten met een korte houdbaarheidsdatum aan verminderde prijs een goed initiatief is in de strijd tegen verspilling en om te besparen. 65% van de respondenten gaf aan dat ze voorstander zijn van het implementeren van deze acties in alle winkels. 

79 % van de ondervraagden zijn bovendien wel te vinden voor de verkoop van onverkochte producten aan een verminderde prijs op mobiele apps! Van de consumenten die reeds gebruiken maken van apps om overschotten te redden, geeft 73% aan dat ze van het moment dat ze hun mandje gaan ophalen gebruik maken om andere aankopen te doen in de winkel. 

Consumenten tonen interesse in het engagement van hun handelaars en hun acties tegen verspilling

70% van de consumenten geeft aan graag te willen weten of een winkel regelmatig  overschotten doneert aan het goede doel. De interesse die de respondenten hierin uitdrukken zou een echte motivatie moeten vormen, want meer dan een kwart (28%) gelooft dat supermarkten regelmatig voedseloverschotten vernietigen door ze te overgieten met javel of andere giftige producten. 

Concrete acties tegen verspilling zijn interessant voor  consumenten die ook hebben voor het engagement van hun handelaars.  We kunnen namelijk allemaal een rol spelen in de strijd tegen verspilling. Als u vragen heeft over welke acties mogelijk zijn, neem dan contact met ons op. Wij begeleiden handelaars met oplossingen die tegelijk menselijk en digitaal zijn en die iedereen ten goede komen. 

*Enquête uitgevoerd door Phenix in samenwerking met YouGov France bij 1011 personen, representatief voor de volwassen Franse bevolking. De survey werd online uitgevoerd tussen 26 en 27 augustus 2021.