Donatie is een goede, en solidaire, manier voor detailhandels om hun overschotten kwijt te raken. Maar, het donatieproces is niet altijd eenvoudig: er zijn regio’s waar geen voedselbanken actief zijn, wetten en regels die gevolgd moeten worden, etc.

De Phenix-app biedt een alternatieve oplossing om de onverkochte producten van de dag te redden door ze tegen lage prijzen aan te bieden in de vorm van anti-verspillingsmanden.

Wij geven u 4 redenen om deze oplossing te implementeren!

 

1. Als uw hoeveelheid overschotten niet groot genoeg om opgehaald te worden

Als u slechts een kleine winkel heeft of een winkel met weinig overschotten, dan is het niet altijd interessant voor verenigingen om bij u langs te komen. Zij hebben immers vaak tijd en vrijwilligers te kort en geven dus de voorkeur aan grotere hoeveelheden die ze in één keer kunnen oppikken. In dat geval kunt u uw producten beter verkopen via de Phenix-app.

 

Mijn onverkochte producten verkopen op de Phenix app

 

2. Als u zich in een regio zonder voedselbanken bevindt  

Er bestaan regio’s waar geen of weinig voedselbanken actief zijn. Daarnaast bieden winkels soms hoeveelheden onverkochte goederen aan de die zo groot zijn dat de verenigingen niet altijd alle producten kunnen verdelen.

Dit is waar de Phenix applicatie van pas komt! Geen verenigingen in de buurt of te grote hoeveelheden? Verkoop uw overschotten dan tegen gereduceerde prijzen aan particulieren op de app!

Ik ben geïnteresseerd!

 

3. Om producten te verkopen die hun vervaldatum naderen (voor winkels die stickeren)  

Wanneer winkels hun verse producten stickeren, liggen er vaak nog artikels met een vervaldatum diezelfde dag in de rekken. Zij kunnen die in dat geval aanbieden in anti-verspillingsmanden.

Donatie is in dit geval perfect mogelijk, maar wanneer verenigingen producten ophalen waarvan de houdbaarheidsdatum op de afhaaldatum valt, betekent dit dat zij deze producten dezelfde dag nog moet distribueren of invriezen. Logistiek gezien wordt dit ingewikkeld voor deze verenigingen en de kans is groot dat de producten in de vuilnisbak belanden.

Wij raden u aan de producten op de vervaldatum te verkopen op de Phenix-app, dit is eenvoudiger en u heeft een grotere kans om uw potentiële overschot te verkopen.

Neem contact met ons op

 

4. Om betrokkenheid te tonen en nieuwe klanten aan te trekken

Via het gebruik van de Phenix-app geven winkeliers aan dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel dragen en tonen zo hun betrokkenheid aan hun klanten.

Wij bieden al onze partnerwinkels een aantal supports waarmee zij hun engagement in de winkel en op sociale netwerken onder de aandacht kunnen brengen.

Dit statement tegen verspilling trekt ook een nieuwe klantenkring aan, vaak mensen die in de buurt van de winkel wonen of werken en die niet noodzakelijk al vaste klanten waren.

Doneert u al, maar wilt u nog een stap verder gaan? Bent u geïnteresseerd in de Phenix app? Laat uw contactgegevens achter, dan wij nemen contact met u op.

Lees meer