Doneer uw overschotten aan het goede doel

Wij begeleiden u bij de implementatie en het verbeteren van uw donaties aan het goede doel, om efficiënt te strijden tegen verspilling.

externaliser le don aux associations

Herkent u deze problemen?

Verliezen kosten veel geld 

Verspilling heeft economische gevolgen en heeft betrekking op elk niveau in de voedselketen.

Beperkend reglementair kader

U bent niet altijd voldoende up-to-date over de geldende reglementering in verband met donatie.

Dagelijks operationeel beheer  

Het organiseren van donaties aan het goede doel kost tijd: het zoeken van de juiste verenigingen, het organiseren van de ophaling door de vrijwilligers van de stichting, het opleiden van teams, administratief beheer…  

Implementatie of verbetering van het donatieproces

Een toegewijde Project Manager van Phenix traint uw teams over de regels rond donatie, organiseert de collectes met de verenigingen en bezorgt u het nodige materiaal.

Traceerbaarheid en veiligheid

Wij zorgen voor het administratieve beheer van de donaties en verzekeren u dat u steeds in orde bent met alle wetten en regels. Dankzij onze digitale tools wordt elke donatie gedetailleerd bijgehouden om een goede opvolging te verzekeren.

Begeleiding en expertise

U profiteert van een begeleiding op maat, aangepast aan uw noden en beperkingen. Uw teams op het terrein genieten van de regelmatige aanwezigheid van onze mensen en extra bijstand wanneer nodig.

“Dankzij Phenix verloopt het beheer van onze overschotten veel nauwkeuriger en kunnen we een veel groter aantal mensen bereiken met onze donaties.”
Sandrine Fournier
Manager E.Leclerc Pontivy
13-don-05

Optimalisatie van de donaties

Wij optimaliseren uw donaties om ervoor te zorgen dat zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van de producten zo hoog mogelijk is. Bovendien valoriseert u zo een groter deel van uw producten.
13-don-06-camion-new

Eenvoud en tijdswinst

Wij bieden u een uitgebreide service, van het zoeken naar de juiste verenigingen tot het organiseren van collectes. Bovendien hoeft u zelf niet te zorgen voor de administratieve en reglementaire opvolging.
13-don-07

Financiële winst

U vermindert uw hoeveelheid onverkochte producten en de bijhorende kosten (stockagekosten, vernietigingskosten…). In het kader van donatie profiteert u bovendien van een belastingvermindering.
“In samenwerking met Phenix hebben we meer dan 30 ton salades, fruit en groenten gedoneerd aan het goede doel. Dankzij Phenix kunnen we dit alles sneller doen en zijn we er toch zeker van dat al onze donaties perfect traceerbaar zijn.
Christophe Martineau
Director Supply Chain & Big Accounts bij Florette Food Service
Ontvang ons zero waste advies