Over ons

quisommesnous-02

Gedaan met verspilling!

Sinds 2014 zetten we ons in om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om verspilling een halt toe te roepen, die geschikt zijn voor elke speler en alle vereisten. Ongeacht of het om voedings- of andere producten gaat.

quisommesnous-03

Mens en technologie, samen tegen verspilling

De mensen achter Phenix, verspreid over 5 landen en meer dan 30 regionale divisies, begeleiden u elke dag in uw proces. Ze verzekeren een geoptimaliseerde ondersteuning voor al uw acties. Zo wint u tijd en verbetert u uw winstgevendheid!

 

Wat de technologie betreft, hebben we tools ontwikkeld waar u makkelijk mee overweg kunt en uw acties volledig autonoom mee kunt aansturen. Op deze manier heeft u een compleet overzicht van de producten die u van de vuilnisbak heeft gered.

Complementaire oplossingen voor al uw behoeften

Detectie van nakende vervaldagen in de rekken

Onze tool Phenix Date helpt u via een waarschuwingssysteem nakende vervaldagen in de rekken te detecteren. Zo spaart u heel wat tijd uit!

Verkoop voor een klein prijsje via onze mobiele app

Valoriseer uw overschotten via de app van Phenix in de vorm van mandjes aan een verminderde prijs, te koop aangeboden aan onze gemeenschap van meer dan 2,5 miljoen gebruikers. Laat nieuwe klanten kennis maken met uw zaak en vertel over uw engagement.

Vandaag is Phenix de startup bij uitstek in de strijd tegen verspilling.

 • 120 000
  Maaltijden gered per dag, dat komt overeen met 60 ton afval die elke dag worden vermeden!
 • 15 000
  Partnerhandelaars en -ondernemingen die zich samen met ons inzetten om komaf te maken met verspilling. Dit zijn onder andere distributeurs, industriëlen, groothandelaars en voedingswinkels.
 • 1 500
  Liefdadigheidsinstellingen die elke dag met ons samenwerken om aan overschotten een solidair tweede leven te geven.
 • 2 500 000
  Burgers die via de app van Phenix actief zijn, en reeds meer dan 2 miljoen mandjes hebben gered. Samen pakken we verspilling voor eens en altijd aan!
 • 200
  Mensen die elke dag de mouwen opstropen en absoluut alles in het werk stellen zodat iedereen van de overschotten kan profiteren.
quisommesnous-09

Verspilling kent geen grenzen

Phenix is vertegenwoordigd in 5 Europese landen: België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Met meer dan 30 lokale divisies verspreid over deze landen, bevinden onze medewerkers zich altijd dicht bij de klant!

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Wilt u de hoeveelheid afval in uw omgeving verminderen, maar weet u niet waar u moet beginnen?
Ontvang ons zero waste advies