Maak kennis met Phenix!

quisommesnous-02

Gedaan met verspilling!

Sinds 2014 zetten we ons in om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om verspilling een halt toe te roepen, die geschikt zijn voor elke speler en alle vereisten. Ongeacht of het om voedings- of andere producten gaat.

quisommesnous-03

Mens en technologie, samen tegen verspilling

De mensen achter Phenix, verspreid over 5 landen en meer dan 30 regionale divisies, begeleiden u elke dag in uw proces. Ze verzekeren een geoptimaliseerde ondersteuning voor al uw acties. Zo wint u tijd en verbetert u uw winstgevendheid!

 

Wat de technologie betreft, hebben we tools ontwikkeld waar u makkelijk mee overweg kunt en uw acties volledig autonoom mee kunt aansturen. Op deze manier heeft u een compleet overzicht van de producten die u van de vuilnisbak heeft gered.

Complementaire oplossingen voor al uw behoeften

Detectie van nakende vervaldagen in de rekken

Onze tool Phenix Date helpt u via een waarschuwingssysteem nakende vervaldagen in de rekken te detecteren. Zo spaart u heel wat tijd uit!

Verkoop voor een klein prijsje via onze mobiele app

Valoriseer uw overschotten via de app van Phenix. In de vorm van mandjes aan een verminderde prijs, biedt u uw overschotten te koop aan aan onze gemeenschap van meer dan 3 miljoen gebruikers. Laat nieuwe klanten kennis maken met uw zaak en vertel over uw engagement.

Verkoop van producten met nakende vervaldatums in de winkel zelf

Via het gebruik van kortingsstickers optimaliseert u de verkoop van producten met nakende vervaldagen om uw winstgevendheid te verbeteren. Verkoop uw producten tot op het laatste moment.

Donatie van overschotten aan verenigingen

Schenkingen aan lokale goede doelen om uw overschotten een tweede leven te geven. Ons team stelt u haar expertise ter beschikking wat betreft reglementering en voorziet een begeleiding op maat. Een solidair engagement voor uw winkel!

Valorisatie van overschotten als dierenvoeding

Voor overschotten die niet meer voor menselijke consumptie geschikt zijn, vormt donatie voor dierenvoeding (boerderijen, dierenparken...) een doeltreffende oplossing! Zo komen we nog meer in de buurt van zero waste!

Vandaag is Phenix de startup bij uitstek in de strijd tegen verspilling.

 • 120 000
  Maaltijden gered per dag, dat komt overeen met 60 ton afval die elke dag worden vermeden!
 • 15 000
  Partnerhandelaars en -ondernemingen die zich samen met ons inzetten om komaf te maken met verspilling. Dit zijn onder andere distributeurs, industriëlen, groothandelaars en voedingswinkels.
 • 1 500
  Goede doelen die elke dag met ons samenwerken om aan overschotten een solidair tweede leven te geven.
 • 3 000 000
  Burgers die via de app van Phenix actief zijn, en reeds meer dan 2 miljoen mandjes hebben gered. Samen pakken we verspilling voor eens en altijd aan!
 • 250
  Mensen die elke dag de mouwen opstropen en absoluut alles in het werk stellen zodat de strijd tegen verspilling iedereen ten goede komt.
quisommesnous-09

Verspilling kent geen grenzen

Phenix is vertegenwoordigd in 5 Europese landen: België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië (en binnenkort ook Nederland en Duitsland). Met meer dan 30 lokale divisies verspreid over deze landen, bevinden onze medewerkers zich altijd dicht bij de klant!

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

Wilt u de hoeveelheid overschotten in uw omgeving verminderen, maar weet u niet waar u moet beginnen?
Ontvang ons zero waste advies