Optimaliseer de verkoop van producten met een korte houdbaarheidsdatum dankzij de begeleiding van de Phenix-teams

U geeft reeds korting op producten die bijna over datum zijn, maar deze methode wordt nog niet optimaal gebruikt? 

Ontdek onze begeleiding op maat om uw resultaten te verbeteren.

Produit stické Phenix date courte

Herkent u deze problemen?

  • Gebrek aan traceerbaarheid van vervaldatums

De verkoop via kortingsstickers van producten met een naderende houdbaarheidsdatum wordt niet getraceerd. U heeft weinig zicht op de omzet die hierdoor gecreëerd wordt.

  • Inefficiënte interne organisatie

Interne processen zijn niet duidelijk en niet uniform afhankelijk van de afdeling. De teams in de winkel verliezen hierdoor veel tijd.

  • Imagoschade

Uw producten die bijna vervallen liggen verspreid over de rayons en worden niet goed beheerd, wat mogelijk leidt tot schade aan uw imago.

Duidelijk gedefinieerde strategie voor kortingsstickers

Wij definiëren samen met uw teams een duidelijke strategie aangepast aan alle afdelingen. Wij stellen een valorisatie charter op speciaal voor uw winkel, dat wil zeggen dat we samen met uw teams bepalen welke producten met kortingsstickers kunnen verkocht worden en welke gedoneerd worden.

Maandelijkse opvolging en constante coaching

Wij volgen uw resultaten van nabij op en geven u bijkomende aanbevelingen per afdeling. U geniet bovendien van begeleiding op het terrein.

Opzetten van een ‘zone tegen verspilling’

Wij helpen u bij het uitkiezen van de beste plaats in de winkel om al uw producten met een korte houdbaarheidsdatum samen te brengen en zo een ‘zone tegen verspilling’ te creëren. Wij helpen u bij de installatie van de nodige publiciteit in de winkel om deze zone in de kijker te zetten.

15-stickage-05

Verhoging van de omzet van producten met korte houdbaarheidsdata

Door een duidelijke strategie op te zetten met uw teams verhoogt u het aantal producten dat gevaloriseerd wordt en dus ook de omzet van dit type producten.

15-stickage-06

Optimalisatie van uw verkoopcijfers

De verkoopprijs wordt aangepast aan het type product en de hoeveelheid producten die binnenkort vervallen.

15-stickage-07

Positief imago dankzij engagement in de strijd tegen verspilling

U toont aan uw klanten dat u zich inzet in de strijd tegen verspilling. Uw winkel maakt deel uit van een positief initiatief en de wereldwijde strijd tegen verspilling. In 2021 werden 46 miljoen maaltijden gered van de vuilbak dankzij Phenix en onze partners. Ook u kan deel uitmaken van deze beweging.

“De oplossingen die we samen met Phenix geïmplementeerd hebben voldoen volledig aan onze verwachtingen. We zien een verhoging van de omzet van onze producten met een korte vervaldatum hetgeen een niet te onderschatten effect heeft op onze marges!”
Ludovic
Winkeldirecteur - Intermarché Caen
Ontvang ons zero waste advies