Doel: afval van voedingswaren volledig wegwerken

Ontdek onze oplossingen om uw overschotten te valoriseren, uw afval te verminderen en uw winstgevendheid te verbeteren!

Veel voorkomende problemen

Elke dag worden er producten uit de rekken gehaald omdat ze niet langer verkocht kunnen worden: beschadigde verpakking, uiterste verbruiksdatum te dichtbij, vervaldatum overschreden, gebroken producten… Toch zijn de meeste van deze producten nog voor consumptie geschikt.

 

De afvalberg vormt een verliespost voor zaakvoerders van de grote distributie. Ongeveer 1 tot 2% van de omzet van een winkel, dat is ongeveer evenveel als het netto resultaat!

 

Maar er is goed nieuws: er bestaan alternatieven voor de vuilnisbak!

Onze oplossingen passen zich aan uw behoeften en vereisten aan

Detectie van nakende vervaldatums in de rekken

Met onze tool Phenix Date kunt u nakende vervaldatums in de rekken detecteren. Dit spaart u heel wat tijd uit!

Verkoop voor een interessant prijsje via onze mobiele app

Verkoop van mandjes met overschotten aan een interessant prijsje aan onze gemeenschap van meer dan 3 miljoen gebruikers. Laat nieuwe klanten met uw handelsactiviteiten kennis maken en vertel over uw engagement.

Expertise en resultaten

Eén van onze Phenix-medewerkers begeleidt u om onze oplossingen in uw winkel te integreren en zorgt voor de opvolging nadien. U bent zeker dat u in overeenstemming bent met de wetgeving inzake de strijd tegen verspilling.

Eenvoudige digitale tools

We stellen u onze digitale tools ter beschikking, waarmee u uw acties makkelijker kunt aansturen.

Monitoring

U kunt uw acties in realtime opvolgen. Al uw administratieve documenten worden gearchiveerd, om uw activiteit te beveiligen.

11 - supermarchés-10

Verbeter de winstgevendheid van uw zaak

Door de hoeveelheid afval te verminderen, vermindert u uw facturen voor bioafval en verbetert u de winstgevendheid van uw zaak.

11 - supermarchés-11

Beheer uw afvalberg in een handomdraai

Dankzij onze digitale tools en onze begeleiding maken we u het leven eenvoudiger, zodat de de strijd tegen verspilling geen last wordt.

13-don-06-camion-new

Engageer uw winkel en kies voor een verantwoorde aanpak

Dankzij uw concrete acties wordt uw winkel een koploper in een positief, solidair initiatief. In 2021 werden er zo 46 miljoen maaltijden gered! Word nu deel van de strijd tegen verspilling!

“Dankzij de aanpak van Phenix kunnen we niet alleen de verspilling van voeding verminderen, maar ook evolueren in de richting van ons MVO-streefdoel (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).”
Sandrine Fournier
Bestuurslid van E.Leclerc Pontivy

Zij staan aan onze zijde

Ontvang ons zero waste advies