Groenten en fruit zijn vandaag goed voor een derde van al het weggegooide voedsel. Daarmee vormen ze de meest verspilde voedselcategorie, gevolgd door vlees en zuivelproducten.

Er bestaan echter oplossingen om grote verliezen te voorkomen en om producten die nog kunnen worden geconsumeerd te valoriseren.

Daarom gebruiken veel groente- en fruithandelaars de Phenix-app om hun onverkochte producten of bv. fruit en groenten die als “lelijk” worden beschouwd, toch nog te verkopen.

 

Een snelle en eenvoudige oplossing: Phenix

Als groente- en fruithandelaar krijgt u waarschijnlijk regelmatig te maken met voedselverspilling. Producten die hun versheid beginnen verliezen, beschadigde stukken groenten en fruit… Of zelfs “lelijke” stuks die u aan het einde van de dag over hebt en die u toch graag nog zou willen verkopen.

Bij Phenix hebben we één doel voor ogen: professionals in de voedingsindustrie, zoals groente- en fruithandelaars, de mogelijkheid geven om voedselverspilling te beperken. Zo kunt u met de mobiele app van Phenix manden verkopen die bestaan uit de onverkochte producten van de dag. Het resultaat? Minder afval, een stijging van uw omzet en een verhoogde zichtbaarheid, bij de consument (de Phenix community telt nu al meer dan 3 miljoen gebruikers!)

Gecontacteerd worden door een Phenix-expert

 

Hoe werkt de Phenix-app?

🍅 In slecht 3 klikken bent u ingeschreven, gratis en zonder verplichting.

🥕 U publiceert manden volgens uw overschotten en bepaalt de prijs.

🍇 De gebruikers bestellen en betalen op de app en halen hun mandje op het door u aangegeven tijdstip op.

🍋 Phenix bezorgt u op het begin van elke maand wat u op de app verdiend heeft!

 

Genereer nieuwe inkomsten en beperk uw verliezen

Ons doel is ervoor te zorgen dat uw harde werk niet verloren gaat door u te helpen elke laatste tomaat aan het einde van de dag te verkopen. Zo gooit u deze producten niet weg en genereert u een extra bron van inkomsten. Als u bijvoorbeeld 2 manden met overschotten per dag verkoopt, kunt u direct zo’n 2600€ bijkomende nettowinst per jaar behalen.

Natuurlijk beseffen wij dat uw hoeveelheid overschotten van dag tot dag varieert. Op de Phenix-app kan u dan ook uw manden in real time aanpassen aan uw overschotten. U hoeft uiteraard de inhoud van elk mandje niet in detail te vermelden, u kunt verrassingsmandjes, maken, en er de producten insteken die overblijven wanneer de gebruiker zijn mandje komt ophalen! De Phenix-app is een dienst op maat: handelaars kunnen hun advertenties zelf aanpassen aan hun behoeften. 

U wilt meer weten? Dat kan hier! 

 

« Sinds 2019 hebben we 842 fruit- en groentemanden kunnen redden met Phenix!  🎉  Zonder de app zouden de meeste van deze manden in de vuilnisbak zijn beland… bedankt voor het redden van onze fruit- en groentemandjes! ❤️  »

« Het is een manier van werken die gemakkelijk dagelijks kan worden toegepast, het neemt geen tijd weg van onze dagelijkse taken. Er zijn tal van goede redenen om voor Phenix-manden te kiezen: om verspilling te vermijden, maar ook om het werk van de producent te respecteren door soms ‘lelijke’ producten aan te bieden die het verdienen om opgegeten te worden.»


Noé, Verantwoordelijke groenten en fruit bij Biocoop Ménilmontant 

 

 

Maak jezelf bekend bij een grote gemeenschap van gebruikers

We weten dat zichtbaarheid een belangrijk punt is voor lokale handelaars. Goed nieuws: vandaag bestellen al meer dan 40.000 gebruikers in België manden via de Phenix-app. 

Door op de app te worden vermeld, wint uw zaak aan zichtbaarheid. U krijgt de gelegenheid om uw knowhow en de kwaliteit van uw producten bij een nieuw cliënteel te promoten. De meeste gebruikers zijn jonger dan 35 jaar en worden aangetrokken door de financiële en ecologische aspecten van onze app. De ecologische aanpak van uw winkel zal dus een belangrijke troef zijn voor de verkoop van uw onverkochte producten. Bovendien verklaart 80% van de gebruikers dat zij ook extra aankopen doen in de winkel wanneer zij hun mandje ophalen. 

Bij Phenix willen we dat onze partners de totale controle behouden over hun manden en hun imago op de app: u beslist zelf over de inhoud van de manden, de verkoopprijs en de hoeveelheden. Bovendien ondersteunen wij u op marketing vlak, met de levering van reclamemateriaal om uw engagement te promoten (flyers, stickers voor uw etalage, beeldmateriaal voor sociale netwerken, enz.)

 

Dit interesseert mij!

 

panier-osier-phenix

 

Onderneem concreet actie tegen verspilling

De inschrijving op de Phenix-app is een bewijs van solidariteit naar uw vaste klanten en de gebruikers van de app.  

Solidariteit komt namelijk van twee kanten. Aan uw kant geeft u iedereen toegang tot kwalitatieve producten; en wat de gebruikers betreft: zij kopen uw overschotten tegen een eerlijke prijs, waardoor u uw productiekosten kunt compenseren. 

 

 «  De app is echt geweldig. We hebben niets weggegooid sinds we Phenix zijn beginnen gebruiken, we zijn echt tevreden. Heel erg bedankt! »

Amine, MiosPrimeurs

 

U heeft het begrepen: de Phenix-app laat u toe uw verliezen te valoriseren, uw winkel bekend te maken bij een nieuw cliënteel en een handelaar te worden die zich inzet in de strijd tegen verspilling.

 

Wilt u uw zaak inschrijven op de app?

Contacteer ons!